Tuesday, November 11, 2008

Nak Berak, Jamban Sekda Paip! Nang rasa sial jak!

Okey, kerepakan aku terus menghunus dada kepada semua warga Kuching khususnya pemilik pusat beli-belah. Nama pun dah beli-belah, kak beli, blah lah. Hahaha. Isunya di sitok ialah masalah toilet di Shopping Complex di Kuching especially Plaza Walk (nama dolok Sarawak Plaza), TJ aka Tun Jugah, Riverside (Parkson Lamak), The Spring, Boulevard Mall, Green Height Mall and so forth.

Semua tempat tok jamban sekda paip, sekda hose. Kali mataku butak kali mun ada madah yang nemu jamban berpaip rah tempat melepas ya. Apa fikir kita especially yang Muslim tok kak kemeh kak berak sapu burit ngan tisu jak kah?


Kacak pun jamban mun sekda aek k bebasuk kak kemeh sekda guna juak.

Nang sekda sensitiviti agama di Shopping Complex di Kuching. Jangan suro, jamban jak cukup nyuruh niat maok kemeh ya terbatas. Okeylah mun lelaki nak kemeh, dapat juak pancut kakya bebasuk pakey paip sinki. Mun nak ompuan, jangan kata berak, kemeh pun sekpat.

Hai, susah juak hidup di Kuching mun macam tok. Mun aku kuar ngan mem aku pun, tempat paling selesa nak melepas jak di Petronas. Ya jak the last choice. So, sesapa yang kerja dalam government yang dapat selesaikan isu tok, tolonglah bertindak.

Jamban sik berpaip, sampey bila?

8 comments:

Audio said...

Yalah..nang bagus kerepakan ko tok. Aku pun sik paham juak bila nangga kebanyakan jamban rah shopping mall di kch nun sik berpaep. Eran juak ku. Apa ka reti nya? Sikkan nak jimat kos sampei begitu skali? Mun di tanggar dak pelancong, nakka malu.. haiyaa..

adzzha said...

hahaha.. fedap bah, nak berak alu sik jadi tegal sekda aek. sikkan maok istinjak...

AcHiKa said...

aaa istinjak~~gne ya d soping complek?? aaa kmk sikkan birak n kemeh d soping mall unless desperado tahap gaban mcm tercirit or nahan kemeh 6 jam~~ aaaaaaaaaaaa~~~ ehehe

hamimi said...

aok setuju2. Tp gney nak molah? kita sikda kuasa. mok sik mok, tahan jak la. tp mcm yg ktk padah, org laki relax sikit. mun pompuan?huhu...

khairul azman onggon said...

Tok bbagi aku dah tahap penghinaan bagi orang Islam.. Sepatutnya kenak da sensetiviti kaum atau agama, saling hormat menghormati, bantu membantu.. Ibarat pepatah melayu, Anak kerak di hutan di susukan, anak sendirik di rumah mati kelaparan... Hal2 kedaktok nang patut di merepakkan.. Mun bole semua pakat antar sms lam utusan, berita harian, tulis surat kat borneo post, media arus perdana knektok.. Perkara tok sik pat ditandah pia ajak.. Congrats bro.. teruskan cerita anda!..

mim.ya.ra.alif said...

krjn negeri swak nang x penah nangga kes daktok sensitip... nangga jak suro gik xda nk? mun ada pun bertapok.. kecik... x terurus... tedah ngn kita... sib bait la bkn cm mid valley yg mun jln smpei mlm pn x abis.. setakat spring ya 2 jam dh rasa nk balit dh.. kemeh di umh jak la... hahahah

Nerd said...

tang ada nyedia tisu ajak.. dehh dehh sik ku maok.. rela tahan kakya pecut ke jamban dbku..

adzzha said...

mun enceret, sik juak dapat ku nahan nemu jamban cemya

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails