Tuesday, August 26, 2008

15 sen bersamaan 15000 undi..

Kan bijak idea tu

Sunday, August 24, 2008

Terbabas di selekoh berhampiran simpang utama Betong.

I have just had an accident not far from Betong junction. Full report will be enclosed later.





I have just had an accident not far from Betong junction. Full report will be enclosed later.

Saturday, August 23, 2008

Minyak Turun 15 Sen... Apa bezanya?

Hmmm.. Turun jugak walaupun pak menteri Strawberry cakap mustahil nak turun.... Isi 10 liter macam free setin air cola... Wek! cubalah turun 50 sen!

Thursday, August 21, 2008

Phom! Melatop sudah itu PSU!

Phom! Kan dah meletup. Duak power supply meletup pagi tok oleh studentku, Pyna.. Hmmm, dah ku check mainboard nya... cun gilak power switch nya betemu +ve and -ve. Best juak dengar bunyi meletup tapi aku terpaksa recover duak PSU yang dah meletop ya...

Mostly student aku dapat catch up tapi sidak tok lemah English. So susahlah sikit maok baca arahan pada screen pc.

Friday, August 15, 2008

Yuppy! She back!

She back! My camera is back. (forget to mention that my camera is female). Rusty just call me and told me I must pay RM1000.00 to get my camera back! Holy crap! I feel like my world is blank believing what just been told by Rusty! Shit! Kenak bulak aku.. Gik warranty neyda bayar apa-apa. Just to mention that my shutter have been replaced and if it wasn't for warranty, it will cost RM1000.00.

DSLR is not a toy to play. Need fully attention and super high intensive care.. Well, welcome back my 400D!

Thursday, August 14, 2008

Daku rindu padamu...

Sayu,
sudah 3 minggu tiada khabaran darimu,
tiada jua belaian dan usap manja dariku,
maafkan aku kerana tiada pernah terniat,
tiada pernah kuinginkan,

mungkin tanda merah itu,
mungkin jua kerana sampai usiamu,
terpaksa berjauhan denganmu,
sunyi dan pilu,
tiada lagi detik indah dapat ku abadikan,
tiada lagi kenikmatan dapat kurasakan,
tiada lagi bibit-bibit sentuhan dapat ku hadirkan,
kau kini jauh disana,
entah bila akan bersua kembali,
kembali di bahuku,
duhai kameraku....


* Warghhh!! Bila cameraku maok pulang tok.. Gik service warranty di KL tok.

Where you can spot me?

I'm staying in Sri Aman right now. Sometimes I travel to Kuching for a date with someone, and I went back home in Debak at weekends. Actually, you can easily spot me in Sri Aman with my Canon EOS400D, my NouvoMX or even my silverish-cute Kelisa. This blog is about everything in my life, my personal view and also the way to express my personal thought.

Hi, my name is Adzzha!

Penauk dan Luas Ilmu....

Ada beza besar antara penauk dengan luas ilmu tok. Aku cukup geram dgn orang penauk tok sebab he/she didn't have any valuable thing to share. It's crap! Berbeza dengan orang luas ilmu, lazimnya insan yang luas ilmu tok suka mendiamkan diri tan berkata di dalam hati.

Well, tok adalah antara sifat penauk yang aku A-N-G-O-L gilak dalam setiap hari hidupku:
  • Kelaka macam nyalah yang pernah pergi semua tempat dalam dunia tok. Tapi bile dimention tentang sesuatu kawasan jadi lost.
  • Ilmunya bagey semua perkara yang orang dah experience nya dah tauk...
  • Suka create story yang nya tauk everything.
  • Penauk tok nya maok nya ada dalam setiap cerita orang.. Sik maok ketinggalan lah tek
  • Mudah Perasan dan rasa best...
Well, aku bencik penauk!

Tuesday, August 12, 2008

Kempen Jalur Gemilang yang semakin kurang gemilang..

Dulu-dulu bila mula aje bulan Ogos semua orang sibuk pergi beli bendera. Pak menteri pun sibuk semacam dalam TV asyik suroh kibar bendera aje.... Sekarang, hari ini dah 12 Ogos, sejibik apa pun bendera takde... Jangankan nak sebut Bulan Kemerdekaan, sambutan pun macam takde je. Apa dah jadi ni. Kalau dulu start 16 Julai dah sibuklah kedai jual bendera.

Kot-kot pak menteri sibuk dgn pilihanraya nak lawan mantan TPM kot. Alah, realistik lah sikit, takkan bulan kemerdekaan negara baru nak jimat belanja? Dulu bukan main grand, sekarang aku rasa macam takde langsung suasana bulan merdeka. Kot-kot dah abis tempoh 50 tahun kot, 51 tahun ni ade lain sikit ker?

An Enjoyable Convocation Ever!

Hi there! It's convocation time right now and most of major varsity are organizing their convocation right now. Hmmm, saying or mentioning about convocation, there's a lot of things to be told. Who's convo is the best ever in our big family?

Ida's convo's in UNITAR - Attended by Pak Long, Mak Long, Mak Ngah, Bang Boy , Yan and Am!
* I think this is the best convo ever in our big family.

Bang Ijam convo's in USM - Attended by Pak Udak, Mak Udak and Dilot...
* Still considered best although not all family members attend.

Kakni convo's in UNITAR - Attended by Pak Udak, Mak Udak and Dilot also...
* Also considered best although not all family members attend.

My convo in UITM - Attended only by Vyna, Angah and Yan.
* Without mom and dad, there's nothing special to be describe...

Angah's convo in UiTM - Attended only with Kakni, 2 days after ayah pass away.
* I guest this is the most saddest convo's ever. We decide to sent Angah back to Shah Alam because it's ayah's will...


Well, sometimes we are wondering... kenak mek duak angah urang sik gago ngan hal mek duak. Yalah, mek urang kan urang kampung nak. Apapun, tahniah untuk Emi and Yan on their convocation day. Walaupun Pak Udak and Mak Yah dah sekda, semoga kitak urang hepi sebab konvo kitak urang sik sesedih konvo aku ngan angah...

Monday, August 4, 2008

Ronaldo is going nowhere!

Tok baruk namanya fanatik!

Nasib Ronaldo sik akan sehebat di Manchester United if nya pindah ke Real. This is for real! Ronaldo akan terpaksa bersaing dengan more player. In Spanish Primera Liga, Messi which play the same role in Barca will overshadow Ronaldo.

He'll be a legend if he insist to stay with United!

Friday, August 1, 2008

Ketagih, Hobi dan Naturalism

  • Seorang yang suka melayari Internet, sekiranya masukke hutan 1 bulan, perkara pertama yang akan dicarinya setelah keluar dari hutan ialah melayari internet.
  • Seorang pemain gitar bass, sekiranya dia dihantar berperang selama 5 bulan, apabila selesai berperang, dia akan menjadi pemain gitar bass.
  • Seorang pelumba kereta yang turbo keretanya rosak, sekiranya turbonya sudah kembali bai, dia pasti sekurang-kurangnya memecut semula dan kembali berlumba.
  • Seorang yang suka meliwat, andaikata dipenjarakan 1998 dan kemudian dibebaskan 2004, pasti pada hari bebasnya dia akan ingin meliwat lagi.. Tak perlu tunggu 10 tahun... Ada faham?
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails