Friday, January 30, 2009

Segalur Memori

It's been 10 years since I left school and lots of things happen now and then. Some of our classmate have already married and mostly shock news is the wedding between Bon (Alfian) dan Hafizah. I still didn't get so much news from each of them.

I've open back my magic box (hihi) and finally I've found back my class portrait. I may look skinny inside the picture.

To all my classmate, if you do read my blog, please be response to me.. Okey!!







Aktiviti Pagi Jumaatqu

Hari tok Hari Jumaat, Penghulu segala Hari. Aku tek awal pagi dah ditepon oleh mak aku madah ngan aku tek Debak kenak banjor agik. Frust na jak aku sikpat nemu banjir jak tahun tok.

Pendek cerita tek aku aritok tek pergi polah servis cuci gugi.Akhernya impian untuk aku cuci sebersih mungkin gigi aku berjaya. Yalah tek dah kenak cas RM130.00. Setelah dicuci dengan oenuh semangat oleh Dental tek, akhirnya officially gigi aku dah kedak gigi Leeya Hot FM. Ada nampak jarang rah gigi. Minggu depan mok polah appointment dengan Poliklinik gik, mok pasang braces.

Hihihi, teringat iklan cik gigi dalam Hot FM.

Thursday, January 29, 2009

Kesukaanku Terbaru

Bila aku surf petang tok tek, masoklah aku ke Youtube yang diempun oleh kawan lamak aku (ngenjen). So, tertemulah aku dengan video seorang gadis yang memiliki wajah Asian-Latin. Kacak soranya eh, so aku pun teruja dengar koleberasi nya tok ngan seorang lelaki (ku rasa gereknya).

Best dan layan juak sora gadis tok. Polah aku relaxing dan lupak sekejap dengan beban kerja aku nektok.

So, layan jak video dari nya tok --->> Miss Carolinexoxo

CNY Outing tajaan Forestcom

Malam Chinese New Year yang lepas, aku gi outing ngan Rusty, Luzman, AmirFX, Apis Setan, Bob & Girl (aku sik tauk nama ompuan ya).

So, atas jematan tol tek mek urang pun shoot firework dari lensa DSLR masing-masing. Enjoy juak night ya sebab Kuching tiba-tiba jadi Silent Hill. Anyway, malam ya aku tdo umah Luzman sebab umah Aunty aku tek semua dah tido awal.



Photobucket

Generated Image dari Lensa 400D aku!







I'm Lucky I'm In Love With My Best Friend

Masa aku dengar lagu Lucky nok dimbak oleh Jason Mraz ngan Colbie Caillat, aku rasa aku feel lucky bercinta dengan best friend aku mpun. Kenak aku padah macam ya sebab nang aku ngan Chenta Hatiqu tok best friend. Sekdalah sepanjang masa status ya sebagai couple. So, sekdalah juak sepanjang masa betunggah sayang, darling and so whatever..

Aku rasa bersyukur sebab bila dikenang balit, best bila kita berkawan and masa yang sama nya adalah couple kita. Kadangkala seseorang manusia ya lupak maok jadi kawan kepada someone yang nya really-really love. For example, bila ada bercakaran hati akan rasa tawar dan bencik gilak dengan pasangan tapi mun ada perasaan persahabatan dalam diri, ya sebenarnya adalah kunci untuk mengukuhkan ikatan ya sebenarnya. So, we'll combo in our life. It's 2 in 1. Love & Friendship.



So, sebenarnya dalam hidup tok, aku lebih suka membahasakan Chenta Hatiqu sebagai kawan sebab aku rasa tanpa kenal erti persahabatan, kita sekpat rasa keakraban dan kemesraan yang lebih dari seorang kekasih. Bila ada title kekasih ya, most off kita akan fikir hal dating, sitting together and most akan jaga cara pertuturan.

Tapi macam ney kita dapat padah word-word yang selalu kuar dari mulut kita masa dengan kawan-kawan yang lain, macam ya juak kita dapat jadi diri kita yang sebenar masa bersama dengan kekasih yang kita anggap macam kawan juak.

Cuba amati dalam diri kitak urang. Mun kitak urang sik kontrol dalam pertuturan, contohnya, "Paloi na kau tok!", depan couple kitak urang... That's one sign that kitak urang dapat polah couple kitak urang ya kawan.

Banyak advantage bile kita treats couple kita macam kawan dikpun, as a best friend. Contohnya bila kelaka dalam tepon, you can say something other than love. Sik tauklah macam ney definisi love kitak urang, tapi if you love someone, you'll be with him or her sampey syurga. So, lets be their friend!

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Wednesday, January 28, 2009

Damn Shit!

Nang Sial. Tok kisah kedey makan nama Nur Salam. Kirim salam jak ngan nama kedey kitak urang ya!

Tokey Kedey Makan tok nama Alwie bininya nama Dayang Awa. Kedey makan tok rah Sri Aman, sik jauh dari bulatan burung merpati. Aku dah kelaparan gilak tek, dari pukul 8.15 aku nantik sia tek, order makan nasi goreng belacan. Sampey kol 9.15 jam aku, miak kedey ya boleh nanyak aku balit, kitak makan nasik apa tek? Apa ku sik manas. Jawab ku "Nasik Apa Ajak!".

Dahlah aku demam tok, makan nyuruh aku makin manas. Patutlah orang Melayu sik maju-maju. Sidak yang datang dudi dari aku gik dah abis makan. Sial na juak!

P/S: Lekak jak aku nanyak guard rah opis tek, baruk ku tauk sidak kedey tok tangga pelanggan. Pilih bulu lah kira tek. Kedong jak aku pakey seluar track suit jak malam tok tek nya assume aku sekda duit kali. Choi la lu!

Friday, January 23, 2009

Khidmat Masyarakat Untuk Gadis dan Wanita

Forwarded dari e-mail Chenta Hatiqu:

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA


Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..


Berhati2 semua terutama para wanita.


Bahaya....!!!


Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.


" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan..... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Tuesday, January 20, 2009

Rindu

I'm really miserable... Something make me unmotivated for all those past day.. It's all about missing someone so much. I hope she's the one who will be my wife dunia akhirat... Amin.

Being apart from each other make love fade and sometimes I kept wondering how should I do to make my love life fresh like those all days. Herm, I'm always praying to God for making my life much easier than before. For a certain time, I almost forgot what I've done to myself and how much I appreciate what I've done to my own life.

I don't have any savings, didn't know how to manage my own life, my own time and in the same time I don't remember to take care of myself.

Right, it was right that I should love myself before being a good husband to my love and being a good friend in the same time. It was difficult for me to capture her heart and yet, I'm not the best person who can me she laugh, happy and to to make she proud of. I can't ever do any surprises to her life and I feel like idiot being stupid like this.

Honestly, our love life is strengthened with our friendship and I feel lucky to met my future wife. Since we apart for work, there's so little time to spend together. This makes me to find a right time to do a call, to text her and finding the right time for date.

InsyaAllah, one day I'll marry her and be the better person that she can't never forget in her life. Amin...


Peluang Kepada Siswazah Yang Masih Menganggur

Skim Latihan Siswazah (SLS) Sesi 2009

KUMPULAN WANG SIMPANAN PEKERJA telah melancarkan Skim Latihan Siswazah (SLS) dan membuka peluang ini kepada siswazah yang masih belum bekerja untuk diberi latihan serta pendedahan dalam pelbagai bidang operasi di KWSP.

Maklumat program Skim Latihan Siswazah (SLS) adalah seperti berikut:

1.

TEMPOH LATIHAN
Tempoh latihan yang ditawarkan adalah selama 12 bulan.

2.

KELAYAKAN AKADEMIK
Sarjanamuda dalam bidang Perakaunan, Pentadbiran Perniagaan, Ekonomi, Kewangan, Perundangan, Teknologi Maklumat, Perhubungan Awam dan Komunikasi Massa.

3.

ELAUN
Pelatih akan menerima elaun bulanan berjumlah RM750.00 sebulan.

4.

CUTI REHAT
Peruntukan 1 hari cuti rehat bagi setiap bulan perkhidmatan.

5.
5.1

SYARAT – SYARAT TAMBAHAN
Skim latihan ini hanya terbuka kepada siswazah yang telah menamatkan pengajian di antara tahun 2006 sehingga 2008 sahaja.

5.2Keutamaan diberikan kepada siswazah yang menganggur selama tidak kurang dari 6 bulan selepas tamat pengajian dan tidak pernah mengikuti mana-mana program Skim Latihan Siswazah yang dianjurkan oleh kerajaan atau lain-lain pihak.

6.

CARA MEMOHON
Siswazah yang berminat boleh mengemukakan permohonan secara bertulis dengan menyertakan resume, salinan ijazah, salinan transkrip peperiksaan, salinan kad pengenalan dan sekeping gambar ukuran pasport ke alamat seperti berikut:

KETUA PEGAWAI ESEKUTIF
Jabatan Pengurusan Sumber Manusia,
Seksyen Perjawatan & Perkhidmatan,
Tingkat 21, Bangunan KWSP,
Jalan Raja Laut
50350 KUALA LUMPUR.

Permohonan yang lengkap perlu dikemukakan ke alamat seperti di atas selewat-lewatnya pada 30 Januari 2009. Hanya pemohonan yang disenarai pendek akan dihubungi. Calon yang tidak dihubungi selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan tersebut sebagai tidak berjaya.

Sunday, January 18, 2009

Sekian Lama Ku Di Dunia Blog..




Hi semua, rasanya siklah lamak juak aku di dunia blog tok tapi banyak gilak benda yang berlaku dan aku alami selama aku blogging. Apapun, aku ingin dikesempatan tok ucap makseh gilak kepada semua yang kerap mengunjungi blog aku tok. Tidak lebih sekadar blog peribadi, aku menghargai setiap respon dari semua dan aku rasa hepi sebab boleh berkawan ngan kitak urang virtually.

Hello World! It's me Adzzha.


Rindok ati dapat baca blog-blog kitak urang semua!

Harapnya selepas tok aku akan terus mengutarakan isu dan ceritera yang boleh memberi impak dan membangunkan minda. Isu ngerepak, manas dan komplen yang aku polah ya sekadar personal thought. Mungkin setelah sekian lama blogging, aku perlu mengetengahkan sesuatu yang menarik dan informatif.


Semoga kita semua dalam keadaan yang sihat dan ceria... Smile!!

Thanks to All! Kitak urang semua nang wonderfull! Don't stop blogging!

Show our SUPPORT to Palestine!

FREE Palestine

We at this blog blame Israel on what they've done to all Palestinians.

Support FREE Palestine and this banner at your blog.
Copy and paste into HTML widget.


Friday, January 16, 2009

I think it's you!!



Aku rasa aku baruk jak bukak blog seorang gadis kiut dari Saratok. FifiNeni kata nya gelarkan diriknya. So, bila ku tangga sekali imbas balit pada si kiut tok, aku rasa aku pernah diat nya before tok. Bukan rah kedey O 'Y' U. Sik juak rah Everise Saratok, bukan juak rah Sugarbun.

Cney o? Duhal nya keyboardist time Battle of The Band di Debak last year. Last year ya bulan 12 giya. Sik lah lamak ney owh. So, Fifi, please response if its you and just wanna tell that I'm really amaze with your talent. Hihi.. dalam bahasa kiasan >> kitak kiut!

(Dalam hati berkata: Chenta Hati aku still the cutest!!)

Picture of a family band in Saratok :: Can't recall their name.











Lucille datang lagi!!


Ya Lucille datang lagi! (Kedak bunyi iklan Tora). Kali ini Lucille datang lagi dalam siri Back 2 School Battle & Gigs di Boulevard. Sidak perform just after Hujan, United Kids of Oi dan S.T.M (Simple Track Mind).

Impak crowded yang nyata rami after konsert Hujan membantu meramikan sidak Oi! perform. Tapi rentak ya dihancurkan dengan kehadiran STM yang tia-tiba main acoustik. Aku yang dudok tepi stage pun jadi boring. Kesannya, crowd yang rami tek pulang sebab BORING! So, bila Lucille perform, hanya segelintir fans jak yang ada. So, sebenarnya sidak STM yang halang Lucille menonjolkan diri...

Apapun, Lucille start main lagu cover dari Muse diikuti dengan Summer Scent, Scream dan disudahi dengan hits sidak, Takhta. Rami juak urang baruk tauk kemunculan Lucille tok. Harapnya rami agik akan support Lucille.

For more info tentang Lucille tok boleh masuk blog sidak : Lucille Indie Band.

















Lekak HUJAN turun, alu banjir...


Pagi Yang Gelap pada Senja yang dilanda banjir!

Mena tok, lekak HUJAN turun minggu lepas di Boulevard dalam Back 2 School Battle & Gig, alu banjir sidak fans HUJAN enjoying performance sidak. Kebetulan juak hari hujan dan banyak juak kawasan di Sarawak tok banjir. Kebetulan gilak.


Nang banjir sidak kipas susah mati Hujan petang ya!

So, malam minggu lepas, aku, Rusty de Mudin, Nikolai, Baraborb dan Angah Yang Senget pergi tangga konsert HUJAN di Boulevard. So, nang enjoy abis malam ya sebab rami fans yang datang. Berbeza dengan sambutan di Melaya, fans di Sarawak enjoy semua tanpa mengira apa pun genre muzik sidak.



Aum!! Kata Rusty!

Ian Lucille yang datang dari kemelut banjir kilat petang ya..

AG pun nampak heppy malam ya perform disamping Noh


Noh sik mengecewakan peminatnya sambil polah pengakuan yang jujur pada all fans nya..


Dimulakan dengan Pagi Yang Gelap, Noh menghiburkan kipas susah mati HUJAN dengan barisan lagu lain seperti, Bila Aku Sudah Tiada, Empayar, Jiwa Kelajuan, Aku Scandal, Dugaannya, Lonely Soldier Boy dan banyak agik. Ending konsert diperkuatkan dengan lagu penuh mesej mengutuk Amerika & Israel :: Ludah Amerika.

En. Rusty yang cute bak kata student aku pagi tek..

Jaja Bassist baru malam ya namapk enjoy perform di Sarawak..

Noh nang All-out malam ya untuk orang negeri nya mpun

Rami fans dan public yang sebelum tok sik tauk kewujudan Hujan


Hujan membawa fenomena muzik Melayu untuk ditatap seluruh Malaysia

Line-Up Hujan yang Mantep!

Tegisin jak Noh, aku pun sik tauk kenak...

Best eh polah photo-g malam ya


Baraborb yang dapat pengecualian PLKN akhernya dapat jumpa Noh!
Baju Hujan ya dipakey sejak hari pertama PLKN
... Hahahaha


YANG PENTING MALAM YA M.U. MENANG NGALAHKAN CHELSEA!!!

3-0 Tuuuu!!

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails