Tuesday, November 13, 2012

Hijrah


Monday, November 12, 2012

My Family... My Inspiration...





Kelisa.. Bakal Direhatkan

Sudah hampir 4 tahun my kelisa buruk berkhidmat bersama aku. Dah macam-macam tempat aku pergi dan pelbagai pengalaman dah ku terima bersama. Mungkin saat tok aku perlu consider another car for my daily use and in the same time to feel more comfort.


Kadangkala kita sik sedar betapa kita selalu mengabaikan keselesaan hanya untuk mendapatkan kecantikan kereta. Kini, aku dalam mode rehat dan akan maintain dengan apa yang ada. Adios.

Tuesday, June 26, 2012

Doa Qunut dan Maksud Bacaannya

Qunut merupakan doa yang dilakukan pada Shalat Subuh atau Shalat Withir. Hukum Doa Qunut adalah Sunnah Muakkad/ab’ad (sunnah yang dikuatkan). Bagaimanakah bacaan doa qunut subuh dan dalam shalat yang lain?


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan
Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan


Berikut Bacaan Doa Qunut dan Terjemahannya :


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

1. Allahummahdini fiiman hadaiit

Artinya :
” Ya Allah tunjukkan aku sebagaimana mereka yang telah Engkau tunjukkan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

2. wa ‘afinnii fiiman ‘afait..

Artinya :
” Berikan kesihatan kepadaku sebagaimana mereka yang telah Engkau berikan kesihatan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

3. watawallanii fiiman tawallaiit..

Artinya :
” Dan peliharalah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau peliharakan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

4. wabaariklii fiima a’thoaiit..

Artinya :
” Berilah keberkatan bagiku pada apa-apa yang telah Engkau kurniakan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

5. wakinii (birrohmatika ) syarromaa qodhoiit..

Artinya :
” Dan selamatkan aku dari bahaya yang telah Engkau tentukan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

6. fainna kataqdhii walayuqdhoo ‘alaik..

Artinya :
” Maka sesungguhnya, Engkaulah yang menghukum dan bukannya yang kena hukum. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan
7. wainnahu layadilluman walaiit..

Artinya :
” Dan sesungguhnya tidak hina orang yang Engkau pimpin. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan
8. wala yaidzuman ‘adaiit..

Artinya :
” Dan tidak mulia orang yang Engkau musuhi. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

9. Tabaarokta robbana wata ‘alaiik..

Artinya :
” Maha Suci Engkau wahai Tuhan kami dan Maha Tinggi “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

10. falakalhamdu ‘alama qodhoiit..

Artinya :
” Maka bagi Engkaulah segala pujian di atas apa yang Engkau hukumkan. “


Bacaan Doa Qunut dan Terjemahan

11. wa astaghfiruka wa atuubu ilaiik..

Artinya :
” Aku memohon ampun dari-Mu dan aku bertaubat kepada-Mu. “

Shalawat Nabi Muhammad SAW
Bacaan Doa Qunut dan TerjemahanBacaan Doa Qunut dan Terjemahan


washallallahu ‘ala Sayyidinaa Muhammadin nabiyyil ummiyyi wa ‘alaa aalihi washohbihi wasallam..

Artinya :
” Dan semoga Allah mencurahkan rahmat dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarganya. “

Friday, June 22, 2012

Pengubahsuaian Yang Dibenarkan


Peminat JDM se-Malaysia. Info ini diambil dari laman web JPJ sendiri. Bagi peminat L5, L7, Classic dan yang sewaktu dengannya..

First sekali bukakan minda. Kita asyik jadi mangsa term "mengubah bentuk asal kenderaan".


Ini SAGA BLM ->>> Subaru Imprezza


JDM Lovers ::: Kelisa >> TR & Gino

Persoalannya sekarang, kalau berlaku front collision di jalan raya, mana satu antara kereta dan bodykit di atas akan hancur? Kenapa Perodua tukar ke JDM dikatakan salah walhal bertimbun bodykit fiber, tukar BLM ke macam-macam model, tukar Waja ke Evo?


Kancil JDM accident :: tak juga fender "sambung tu patah". Minor injury je..




Ambil perhatian pada perkara 4 & 5 untuk fight semasa roadblock.

4. Pengubahsuaian kecil pada 'radiator grilles','bonet' atau bentuk serta reka bentuk lampu-lampu.
5. Pengubahsuaian atau pemasangan tambahan 'bumper' besar (sama ada jenis keluli atau gentian kaca) pada bahagian hadapan dan belakang.


Jadi, tiada istilah "Mengubah rupa bentuk asal kenderaan" yang boleh dikenakan.


Artikel ini dipetik berbunyi begini.

Antara pengubahsuaian atau pemasangan yang dibenarkan adalah yang tidak memberikan kesan kepada ciri-ciri,kestabilan dan keselamatan kenderaan seperti berikut :

1. Pemasangan 'air spoiler' di bahagian hadapan dan belakang.
2. Pemasangan 'side skirt','aerofoil' dan 'door visor' pada kereta.
3. Pemasangan 'protecting guards' pada bahagian hadapan dan belakang kereta.
4. Pengubahsuaian kecil pada 'radiator grilles','bonet' atau bentuk serta reka bentuk lampu-lampu.
5. Pengubahsuaian atau pemasangan tambahan 'bumper' besar (sama ada jenis keluli atau gentian kaca) pada bahagian hadapan dan belakang.
6. Pemasangan rim dan tayar yang lebih besar.
7. Pemasangan para bumbung.
8. Pemasangan lampu brek tambahan (berwarna merah) atau lampu brek penunjuk arah (berwarna amber).
9. Pemasangan spot light atau lampu halogen (kedua-duanya berwarna putih dan kuning) pada bahagian hadapan sahaja iaitu tambahan kepada lampu yang sedia ada.
10. Pemasangan pengadang angin,penutup lampu fibreglass dan penutup enjin fibreglass pada bahagian hadapan motosikal di mana aksesori-aksesori ini tidak terkeluar dari hujung pemegang motosikal.

Sumber : Web Portal JPJ


Sekali lagi, mana lebih tahan, besi yang diwelding untuk fender L5 atau fibre bodykit depan sebijik kereta? JDM Rulez!


Sila Print Artikel dari JPJ untuk rujukan semasa roadblock. Artikel di bawah ini:

Artikel Ubahsuai Kenderaan by JPJ

Thursday, April 12, 2012

Wednesday, January 4, 2012

JDM Flare




Pagi tadi Azizhan Gallore Buceros PS dalam FB Gerakan K-Car Sarawak keluarkan soalan ni:


Jawapannya adalah FLARE!

Mengikut peraturan trafik di Jepun, setiap kenderaan keluaran Jepun a.k.a JDM (Japan Domestic Market) mestilah dilengkapi dengan "emergency flare". Ianya akan mengeluarkan bunga api setelah diaktifkan.

Ianya akan digunakan ketika kemalangan ataupun bila kereta rosak di tepi jalan. Ianya akan diletakkan di atas permukaan jalan beberapa meter dari kenderaan anda. Boleh menyala dalam sejam dan dapat memberikan amaran jelas kepada pengguna jalan raya lain.




Sumber post from Toyota BJ44.

Tuesday, January 3, 2012

New Intake 2012


Alhamdulillah. Intake baru untuk GIATMARA dah bermula. Too much to be told that this is a whole new breath untuk aku sebagai pendidik.

2012. Mungkin ada anjakan kerjaya untuk aku ataupun masih kekal seperti seadanya. Namun begitu, cabaran yang pasti adalah untuk membalas kepercayaan seluruh ibu bapa pelatih yang baru mendaftar bahawasanya keputusan mereka untuk mendalami ilmu di sini adalah yang terbaik.

Well, aku perlu jihad kecil dalam perjuangan kali ini. Membuang rasa ego, menepis sikap prejudis dan dalam masa yang sama berusaha mencari formula terbaik untuk menjadikan pembelajaran lebih baik. Tak guna jadi syok sendiri, pelatih minat gila tapi akhirnya mereka keluar dengan tin kosong. Aku cuba menghindarkan sifat populis dalam diri dan menjadi lebih matang. Matang dalam segala aspek. Yelah, umur dah nak jangkau 30 dah tahun ni.

Terlalu banyak yang harus aku simpan tapi aku yakin, dengan bersifat dan berfikiran positif, aku akan lebih bersedia menghadapi segala rintangan baru yang mungkin selama ini belum tersingkap dalam helaian catatan sejah l0h-mahfuz. Mungkin belum sampai INTERMISSION macam dalam cerita hindustan. Tapi harapan aku kali ini adalah penerimaan positif dari seluruh pelatih GIATMARA.

URGENSI diperlukan dalam masa ini. Aku tuntut pelatih aku jadi lebih aktif, lebih suka bertanya dan tidak pasif!

Kalau cikgu-cikgu GIATMARA di Malaysia pun boleh ada keinginan
untuk tahu yang tinggi, kenapa tidak pelatih?


Singkap punya singkap, aku mulakan perjalanan hari pertama kerjaya aku tanpa sebuah kereta dan lambakan kerja yang pastinya takkan pernah habis.

"memulakan hari pertama bekerja ini dengan senyuman di bibir..." - My FB status yang sebenarnya adalah motivasi diri mengurangkan bermasam muka dan membuang sifat tergesa-gesa.

Go Azha, It's a time for you to show who you are... Be strong coz they'll be more challenge upwards!

Monday, January 2, 2012

Sticker P


Salam tahun baru! Tiada apa yang baru melainkan perubahan tahun dan tarikh sahaja. Setiap hari dan masa akan kehadapan, tiada dapat diundurkan.

Fenomena sticker P ni bermula sejak late 90's. Sign yang perlu ditampal oleh "freshie" di jalan raya. 2 tahun tempoh "PERCUBAAN". Namun bila difikirkan, banyak kes saman akibat gagal melekat sticker P ni. Ini tidak lain tidak bukan kerana sticker P berlatar merah ini langsung tidak menarik!

Ianya seakan berpaksikan kepada sistem British. Huruf P besar untuk Percubaan. Huruf L besar untuk Latihan / Learn. Setelah selesai 2 tahun tempoh percubaan, barulah sticker P ini akan diturunkan. Pemandu akan mendapat C.D.L. (Competent Drivers' License).



Sticker P ni kalau diikutkan undang-undangnya, dilekatkan pada penjuru bawah kiri di hadapan dan pada penjuru atas kiri di belakang. Namun kalau difirkan, alangkah baiknya kalau sticker P ini dirombak semula dan digantikan dengan logo yang lebih unik dan menarik.

Sticker P Malaysia

Sebagai contoh, "Wakaba", lambang untuk pemandu muda dan baru. Ianya adalah "sticker P" jepun. Tampak menarik dan simple.

Sticker P Jepun

Masa aku driving dulu, ramai yang istilahkan P ni dengan nama yang pelik... Paloi, Pelik, Pondan dan seumpamanya.

Cuba kita bayangkan kalau sticker P ni kita ubah kepada sesuatu yang lebih menarik. Rasanya mungkin ramai yang tak kisah tampal sticker macam ni.

Tukar dengan logo P dengan logo ni amacam?

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails