Sunday, September 27, 2009

Obsesi Sophia Ridza




Hmm siapa kah Sophia tok?

Siapakah Sophia Ridza?



Sejak putus chenta ni, lama tak bercerita soal chenta dalam blog hodoh ni. Well, setiap manusia normal pasti mempunyai sekelumit cinta dan harapan di dalam hati mereka. Khai pernah kenal ramai orang yang dengan sedap mulut kata diorang taknak kahwin sampai tua. Bagi diorang couple atau ada pasangan ni membuang masa. Diorang lebih rasa macho hidup seorang diri. Inilah contoh manusia yang memutuskan keturunan nabi Allah, Adam AS. Takde beza dengan Gay dan Lesbian. Kita ada pun kerana cinta.

Khai terima email dari gadis bernama Zafirah berceritakan mengenai kisah cinta seorang pelajar Malaysia di Korea bernama SOPHIA SURAYA BT RIDZA ABDUH. Kisah cintanya gadis bertuah ni pasti akan buat korang tersenyum atau mungkin cemburu gile bagi korang yang perempuan. Boleh dikatakan, kisah cinta seperti Sophia hanya satu dalam sejuta, atau mungkin inilah satu buat selama-lamanya. Bertuahnya gadis melayu ni ya?

Sophia Ridza di Malaysia hanya gadis biasa tetapi bukan di Korea. Di sana, Sophia adalah gadis yang gadis yang sebaris dengan selebriti. Sophia Ridza adalah rakyat Malaysia yang telah berada di korea lebih 5 tahun untuk meneruskan pelajarannya dalam bidang Engineering. Entah bagaimana, Sophia boleh terjebak menjadi seorang panel dalam sebuah rancangan tv di korea bertajuk Chit Chat of Beautiful Ladies. Sebuah rancangan yang mengumpulkan gadis-gadis cantik dari seluruh pelusuk dunia termasuk Malaysia berceritakan tentang pengalaman mereka dengan kebudayaan yang ada di Korea tetapi yang lebih dibincangkan, adalah mengenai lelaki di Korea. Ianya ada ditayangkan di KBS World, CH 303 Astro setiap Khamis jam 6:10 Petang.


Selepas dua tahun Sophia bersama rancangan tersebut, tanpa diduga, pada suatu hari rancangan tersebut di datangi seorang jejaka ‘gentleman’ Korea bernama Jang Dong Ock yang melamar Sophia secara LIVE. Diulangi, secara LIVE yang membuatkan Sophia tersipu-sipu kebingungan. Siapa pembaca Justkhai yang berani buat muka tebal macam tu sila angkat tangan? Hehehe.

Dong Ock sebenarnya dah jatuh cinta pada si Sophia ni sejak pertama kali Sophia terlibat dalam rancangan tersebut. Kira cinta pandang pertama tanpa diketahui Sophia. Samalah macam cinta pandang pertama korang kat Lisa Surihani cuma yang bezanya, korang takkan berani ngadap muka Lisa tu untuk propose dia. Hehehe. Melihat gelagat lelaki se’gentle’ Dong Ock melamar Sophia dengan teramatlah berani, membuatkan sesiapa sahaja lelaki di dunia ini pasti tercabar.

Lihat video kenangan bersejarah dalam hidup Jang Dong Ock dan lebih-lebih lagi pada Sophia Ridza.

Dengarnya, Sophia kini sudah pun pulang ke Malaysia tetapi hubungan antara mereka berdua still on. Harapanya agak berkekalan la. No wonder kerana cinta kepada Sophia, perlahan-lahan akan mengeluarkan rasa cinta jejaka Korea tersebut kepada Allah dan mengubahnya menjadi seorang Muslim sejati.

Nantikan sahaja perkembangan kisah cinta pasangan cinta terhebat di abat ini. Sebuah kisah cinta paling mahal bagi Khai yang jarang-jarang kita lihat. Sophia Ridza dan Jang Dong Ock.


Pssttt: MasyaAllah, indah sungguh penciptaan luaran si Sophia ni. Sophia adalah anak kelahiran Malaysia pada 30 March 1985. Ala muda 3 tahun je Sophia, boleh tak I nak cuba nasib? Kahkah!

+ Kredit untuk Justkhai dot Com


Friday, September 25, 2009

Eid-Mubarak Tahun Ini....

Eid kali ini ku lalui dengan penuh rasa kesyukuran.. Apa yang ku fahami ini masanya untuk ku luangkan masa sepenuhnya dengan keluarga... Suatu hari nanti tatkala sudah punya suri, aku tak bisa bebas seperti ini..



Apapun, lets the picture spoke itself...






Thursday, September 24, 2009

TR, A Dramatic Journey




Nie Cerita Kelisa aku start dari beli tahun lepas

Model : Perodua Kelisa
Tahun : 2003
Transmisi : Automatik
Warna Asal : Silver
Status : 2nd Hand

Masa Kelisa Masih kat kedai...

[Image: 4979_1177153750431_1275723239_472018_7078833_n.jpg]

Nie Selepas dah keluar dari kedai...

[Image: 4979_1177147190267_1275723239_472010_5650820_n.jpg]

Setelah selesai tinted...

[Image: 4979_1177147230268_1275723239_472011_455307_n.jpg]

[Image: 4979_1177153710430_1275723239_472017_6051535_n.jpg]

Aku eksiden kat simpang Betong, Sarawak... Self eksiden

[Image: 4979_1177153870434_1275723239_472020_1997086_n.jpg]

[Image: 4979_1177153830433_1275723239_472019_6286801_n.jpg]

Kecederaan di bahagian depan...

[Image: 4979_1177153910435_1275723239_472021_6694837_n.jpg]

Kecederaan aku repair sendiri, tukar pulak rim baru selepas rim bengkok after travelling ke Bintulu

[Image: 4979_1177160990612_1275723239_472024_602016_n.jpg]

[Image: 4979_1177160910610_1275723239_472023_5425165_n.jpg]
Akhernya kecederaan hadapan dibedah setelah diracuni wabak L7

[Image: 4979_1177161030613_1275723239_472025_8263077_n.jpg]

Set Senyum sudah masuk menggantikan set Kelisa 2nd Gen...

[Image: 4979_1177161150616_1275723239_472027_5534779_n.jpg]

Pasang Scoop Fiber...

[Image: 4979_1177161070614_1275723239_472026_3786549_n.jpg]

Sumbat pulak spotlight L5...

[Image: 2974559178_21738c061a.jpg]

[Image: 2973707277_d092ec1487.jpg]

Pasang Side Skirt, Fix Bearing Belakang....

[Image: DSC00068.jpg]

Sumbat pulak Bumper Gino...

[Image: DSC00076-1.jpg]

Lepas Pasang Spoiler L700 Fiber...

[Image: DSC00130-1.jpg]

[Image: IMG_8303.jpg]
Project Disaster, Kelisa ku jadi bahan eksperimen member yang pedajal keta aku.. Hancur kereta aku die spray, pastu die cabut lari...

[Image: DSC00245a-Copy.jpg]

[Image: DSC00254.jpg]

[Image: IMG_9163-1.jpg]

[Image: IMG_9189-1.jpg]

Pastu aku terpaksa hantar spray kurang dari 24 jam selepas aku dapat balik kereta aku... Sadis betul!

[Image: 4979_1177147150266_1275723239_472009_8222801_n.jpg]

[Image: 4979_1177147110265_1275723239_472008_7175342_n.jpg]

[Image: 4979_1177147070264_1275723239_472007_6968863_n.jpg]

[Image: 4979_1177143270169_1275723239_472001_1990114_n.jpg]

[Image: 4979_1177143230168_1275723239_472000_4101516_n.jpg]

[Image: 4979_1177143190167_1275723239_471999_3941223_n.jpg]
[Image: 4979_1177143150166_1275723239_471998_1682713_n.jpg]

[Image: 4979_1177143110165_1275723239_471997_6705792_n.jpg]

Bumper Gino ngan Lampu Crystal White...

[Image: 6000_1189711704372_1275723239_511782_2138571_n.jpg]

Bumper Belakang TR!

[Image: DSC00328.JPG]

[Image: DSC00329.JPG]

Transform dari Bumper Gino ke TR tapi bonet maseh standard gaban...

[Image: 6000_1189710024330_1275723239_511779_6763048_n.jpg]

[Image: 6000_1189710064331_1275723239_511780_7903451_n.jpg]
Front Licca & Back TR

[Image: tr01.jpg]

[Image: 6000_1194229217307_1275723239_527414_3910669_n.jpg]

[Image: 6000_1194229257308_1275723239_527415_4707781_n.jpg]

[Image: 6000_1194229177306_1275723239_527413_609007_n.jpg]

[Image: 6000_1194229097304_1275723239_527411_8014547_n.jpg]

[Image: 6000_1194229137305_1275723239_527412_1160770_n.jpg]

Bonet Gino with Logo D

[Image: DSC02335.jpg]

[Image: DSC02372.jpg]

Side Mirror Chrome Lipat...

[Image: 12012008068-small.jpg]

[Image: DSC02425.jpg]
Tukar Kasut Baru Pulak.. Alang2 Tukar Tayar...

[Image: DSC00488.jpg]

[Image: DSC00489.jpg]

[Image: DSC00490.jpg]

Kehadiran TR

[Image: DSC02410.jpg]

Hari2 Terakhir Licca , Welcome TR!

[Image: DSC02437.jpg]

[Image: DSC02448.jpg]

[Image: 10225_1243813016871_1275723239_692896_1710017_n.jpg]

[Image: TR1.jpg]
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails