Sunday, January 11, 2009

Eksiden di Serian

Pagi Jumaat ariya aku agak terkejut bila turun kerja sebab time aku tengah bukak gate pagi ya, ada mercun meletup depan aku. Aku wondering, apa sebenarnya yang bakal berlaku pada aku hari ya. Sepanjang pagi aku rasa sik puas ati sebab aku takut kalau-kalau ianya mendatangkan maksud yang sik bagus untuk aku.

So, dipendekkan cerita, petang ya aku pun pulang dan akan pergi ke Kuching numpang Viva si Sabrina. Turut sama dalam kereta ya, kazen si Sabrina, Shitah. So, semuanya berjalan lancar sepanjang perjalanan dan mek urang sampey ke Serian at about 6.50 petang. All the way sebelum sampey ke Serian aku rasa sik nyaman ati dan aku cerita kisah mercun ya dengan Sabrina. Shitah time ya nang nyaman-nyaman tido. Jenak kawan ya tdo. So, aku pun keep reminding and feel uncomfortable with pengalaman aku pagi ya. Sampey ke Gedong, aku padah ngan Sabrina supaya berhenti di Serian sebab aku nak sponsor sidak makan Zinger Tower. Aku dah niat dari Sri Aman gik maok sponser sidak duak.

So, after jak abis meli burger ya (take away), aku pun masok balit dalam kereta and Sabrina duak Shitah pun baruk abis filling aek dalam wiper bottle. So, Sabrina start reverse kereta dan dalam masa yang sama aku duak Shitah dah start nak picit sos ke atas burger yang nampak nyaman ya. Sekilas jak dalam sesaat tiba-tiba Viva yang mek urang nait ya ditempoh oleh Jeep Suzuki (nok kedak kereta polis dalam cerita hindustan). Serta merta kereta Sabrina stop and wiper nya pun jammed. "Kenaklah kereta tok sekda nasib gilak!", terus terpancul kelua r dari mulut Sabrina. Sidak duak masih nervous dan dalam masa yang sama aku padah Sabrina nyuruh keluar dari kereta.

Abis fender, lampu ngan bumper remok kenak kereta apek tua ya. Sedangkan kereanya sekda apa-apa. Sebenarnya nya yang salah sebab polah U-turn kat sia sedangkan mek urang baruk keluar dari KFC. Luckily nya ngakuk salah dan willing to pay everything. Nasib sik laju time ya. Collision ya berlaku dalam speed yang slow. Nasib urang tua ya berduit juak. Kontraktor duhal nya ya. Selepas hamper sejam berondeng, setel juak problem ya sebab apek ya willing to setel everything malam ya. Nasib juak ada bantuan Kaunselor Jas (orang Serian) yang bait hati setel problem ngan mek urang.

Kereta Sabrina terus dihantar ke bengkel dan mek urang dudok kedak pelarian nantik urang ngambik. Akhernya semuanya berakher bila bapak dan husband si Sabrina, Zamri datang ngambik Sabrina duak Shitah. Man ngan kazennya ambik aku pakey Kelisaku.

4 comments:

Audio said...

Sikda pic gamba kejadian ya ka bro? Ermm apapa pun, suzuki industan ya nampak jak kecik, tapi terbukti memang tough. Sebab ya lah suzuki ya byk dipakei urang turun ke site.

khairul onggon said...

Nang mena pok... suzuki ya pilahan utam adak hidustan/tamil pun pilem sebab tough..

Ok juak ya.. duak taun nun tekkah kat pasar serian masa ya ku outstation, numpang keta usu ku pegi pasar.. kenak lantak ngan pajero.. dreba ya kluar dari pajeronya dengan baju apek, perut buncit.. kali nangga tokei babi kat pasar serian ya..

sib bait dak udak ku yg berjual ikan ya nulong.. nya kenal ngan tokei ya.. alu setel pialah..

AcHiKa said...

aie~~sian viva ya~~ktk ngamok sik??

hamimi said...

aok.cian.nang teruk banjir d serian ho???

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails