Tuesday, October 21, 2008

Jawapan Soalan dari Ex-Girlfriendqu (Siapa owh?)

Berbalit kepada tag oleh Bibiey yang rasa nya maok ngegeh... so aku jawablah soalan dari ex-aku... As if aku ada ex lah... So, watcha kepada sesiapa yang akan ditag...

1. Aih, kitak..pa kaba kitak tek?

~ Owh, kamek sik tauk juak, baruk jak kak meli surat khabar Utusan Serawak yang langsung sekda isik berita. Tentulah bait, mun sik, neypat mek gago carik gerek baru.

2. Pegi shoping juhh..
~ Hmm, mek nektok shoping rah kedey halfcut. Complete set Coure TRXX jak dah RM4000. Makan rah kedey mamak jak, mun kitak sanggup dudok rah kedey mamak mek sik kisah. Mun maok mbak mek ke Secret Recipe ya sik mek maok. Sik pandey mek eh. Mun maok shopping, mbak mek pergi Jepun, dapat mek meli bodykit keta cnun. Maok kitak?

3. Kamek masih sayang kitak macam dolok deng!! Sayang kamek juak sik deng?
~ Sayang. Tapi sik kasih agik. Cuma sayangnya kitak sik tauk betapa banyak masa mek buang dalam hidup mek hanya kerana kita polah mek jadi transit kakya kitak return back ke gerek lamak kitak yang akhirnya kitak juak nyara hidupnya. Sorry, too late lah mun maok return gik.

4. Deng, mek dah sampei epot kuching. Mek tunggu kawan mek ambik. Kaktok mek terus agak kitak deng aa..mek da beli ngan kitak famos amos nak kitak paling suka ya deng!
~ Apa tok, madah dirik tek selalu ingat kamek. Selalu tauk apa keinginan kamek. Kitak tauk nak mek suka Dunkin' Donut. Tapi kedong dah meli tek, antar jak ke sitok, dapat mek ngan gerek mek makan famos amos ya. Sik beli boxer ngan mek tek?

5. Dah berubah Kuching tok owh..hmm..masa kamek di Kuching dolok..sekda pa2 di Kuching tok..eee..The Spring eh..ambik gamba kamek lok deng..masok sekali nama The Spring deng aaahhh..
~ Apa nama nya tok. Gai kah apa. Dolok kitak nganok mek orang laut. Kelaka "piyo-piyo". Mek tok gik malas asa nyawa mok gambar di The Spring. Gik pergi KL gik malas mek nak bergambar. Apa diasak maok bergambar di cya, maok ngeso lah lam Friendster tek dirik tek pergi shoping cya.. Beli baju rah Roxy. Meli sandal rah Vincci. Bagus kitak ambik gambar mesjid jak.... Sik kitak perasan rona masjid pasar ya dah jadi rona pink kah?

6. Tolong mek polah kerja mek lok deng. Sik pandei mek aih..apa maksud tok owh? Dah jak intenet sekda tok. Lelah kamek mikey dari tadik..dah jak esok mok anta semua tok. Tension kamek!!
~ Maka tek kerja rah Celcom. Leat jak sekda Blueberry kah, 3G Modem kah. Aie, gerek kitak nok kerja rah cc ya sikkan sekpat nulong. Sikkan nya tauk donlod 3gp ajak. Apalah.... Mek tok bukan gerek kitak agik. Sik cukup kah dolok kitak nyeksa mek antar esaimen kitak sampey mek terpaksa upah nembiak Office Management taip sampey 50 pages, dahya kenak kepong asok kol 3 pagi semata-mata maok selit esaimen ya dibah pintu umah sewa kitak. Mintak tolong gerek kitak nun. Maka tiap malam kuar sama. Apa ndak polah nya kah? Tapi mun dah sekpat juak, tok mek tolong polah. Terit jak high achiever tiap sem.

7. Deng..tok hadiah untuk kitak daripada kamek. Kamek harap..kitak sudi terimak hadiah tok..tanda kamek maseh sayang kitak..
~ Makseh. Kacak bumper TRXX tok. Walaupun mek sik gerek kitak agik, mek sayang kitak... Hihihi. Mun birthday mek bulan 12 kelak, kitak beli mek enjin Starlet 1.3 Turbo k. Dahya mek maok sisgek pakej sound sistem. Boleh nak, ingat sik cincin Habib Jewel berik mek dolok?

8. Deng..mek balit lok aaa..kelak mek sampei umah..mek SMS kitak deng..mun sekda kredit padah jak..kelak mek beli pakey kitak..
~ Owh, reload sekali nombor Maxis kamek. Dahya kitak reload juak no gerek kamek. Reload RM50 kah. Kelak mek begayut nan kitak pakey no. Maxis kamek. Tapi jangan berharap k. Mek sayang gerek mek lebih dari segalanya...

9. Deng..Ipod ya kacak oh..kitak maok sik? Tangga tak kaler pink ya lok..kacak aih..ju..mek beli k kitak..
~ Alang-alang kali jak Ipod. Berik mek Iphone tapi kaler biru. Mek suka gilak. Boh kitak padah gerek kitak kelak. Nya ya apa ada diberiknya ngan kitak?

10. Deng..dok sebelah kamek kitak..sikboh dudok ngan orang lain..kelak apa ka jadi dengan kitak kelak..tauk jak la orang lain ya..kita sik tauk bah olah nya..
~ Dudok jak, mun kitak kenak pelangkong gerek mek, mek sik jamin. Jangan lebih-lebih udahlah, mek pakey boxer ngan baju melayu tok. Kantoi kelak. Damn, padat juak kitak nektok. Hahaha.

11. Hi denggg!!!
~ Hai danggg. Denggdanggg. Hihihi. Kenak, seluar mek sik dizip kah?

12. Kitak kiyut owh deng?
~ Ngujik lah kerja nya ya. Padah jak mek gemok. Nya tek bagus gilak lah tek. Kak break ngan kita lalu rasa dirik gothic.

13. Deng..kamek mok pegi rumah tak..
~ Uih, are you sure. Tauk-tauk kitak bunting nak. Sik maok mek jadi pak sanggup. bahaya da jak. Umah mek depan suro nektok. Kak break mek dudok dekat suro, sak tenang n aman jiwa kamek....

14) Deng..kamek mok tanyak kitak cgek soklan..kitak seh ada perasaan ngan kamek sik?
~ Apa rasanya berharap dahya dihempas harapan ya. Ada perasaan mek ngan kitak, tapi sik lebih dari kawan sebab kamek kenal erti pengkhianatan bila mek kenal kitak. Anyway, kamek akan gembira bila lihat kitak ceria dan bahagia. Mudaham ada lelaki yang lebih baik dapat kitak.

Orang2 nok kenak tag aku!!!! (sila ngkah 6 orang)
Luzman aka Greenarmy
Jimi Lukan aka Padayappa
Rusty aka Batdin
Tongnyat aka Sepet
Uqee aka Uqee yang Gai
Ian...

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails