Thursday, June 12, 2008

11 things I realize since 2 years back....

  1. Janganlah suka sik berbaju di rumah. Buruk jak rupanya bila ada saudara mara datang bertandang.
  2. Mun dah pakey or pinjam moto or kereta sesiapa pun, pandey2lah isik minyak ya balit ke asal or mun even better, isik lebih. Macam ya juak mun dah pakey, cucilah sak owner ya sik keberatan maok pinjamkan kita kali seterusnya.
  3. Bila kita makan di luar contohnya KFC or McD kah, mun sik abis bohlah mbak pulang ke rumah. Nelan aek liur jak urang tangga kotak or plastik ya.
  4. Mun sekda lesen, boh kenjet mok driving keta urang apatah agik mbak passenger. Mun pandey apa-apa, sapa mok tangung. Jimi mok tanggung? Ney dapat. Boh juak driving kedak urang gila.
  5. Mun diamanahkan owner umah kita menumpang ya untuk jaga umah sepeninggalan owner, bohlah polah umah ya port kawan-kawan lepak sampey mbak ompuan. Kan dah kantoi ariya.
  6. Mun ada tetamu datang, kazen gerek datang kah salam dan tanyak khabar. Hampey jak juak ya pun sik tauk.
  7. Hormati adik beradik kekasih anda. Boh rasa dirik kedak king mintak disembah.
  8. Mun tauk dirik ya merokok, boh mala mok pow rokok urang. Nasib jak aku sik merokok.
  9. Kalo anda lelaki, anda memiliki friendster, pelik juak asanya mun profile anda di lock!
  10. Dunia sik besar bah, bila kita chatting, boh bercerita rahsia kapel kita dengan urang lain. Kenak macam kes dicerita Rosni ngan aku, nakkah kantoi sorang ya pernah padah nya sik suka ngan gereknya.
  11. Mun pergi merantau di tempat urang, carilah penginapan umah saudara dikpun. Jangan nyusah urang lain. Dahya, hulur-hulurlah k belanja dapur. Boh nak kenjet numpang rumah urang... Aku pun numpang rumah saudara juak...

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails