Thursday, February 5, 2009

Retro Episod 1

Kembali semula ke zaman menseya! Aku terjumpa balit most of my missing picture yag terkunci disebalik HDD aku yang rosak ariya.

Well, to all my Computer-Science classmate in UiTM Sarawak, really enjoy past-time with you and hope to see you again in the future.

Okey, lets me put some picture in the first Retro Episode.



Ok, tok gambar aku & Best Friend aku time Uni dolok. Tok picture masa dengan lecturer OOP II: Java Programming mek urang, Madam Tengku.

Paling kanan sekali ya Dol. Bakal menimang cahaya mata kedua tahun tok. Right now nya dah own kedey di Muara Tabuan and jadi blogger tegar juak.

Dan yang paling kerek sekali ya adalah Pajil a.k.a Walter. Miak Sabah yang berjiwa Sarawak. Dah ada 2 orang anak nektok. Right now nya kerja rah KPDN HEP. Dol ngan Pajil tok ada nama favourite sidak duak. Dol Walter & Pajil Walter.

Dol & Pajil tok roomate and paling best Pajil tok nikah pengetahuan mek duak Dol. Tapi akhernya kantoi juak akhernya. Dol pernah MC subject Operating System setegal sik konpiden after mek urang dan Stef (Ompuan Kacak) fail to perfome masa presentation system. Siklah susah ney pun subject ya sampey mek duak Pajil pun lepas waima mek duak malam before final ya main Fifa Manager sampey pagi. Hajat asal mok study, last-last main TCM sampey pagi. Dol tek sik mok kalah juak, main game Commando sampey ujong-ujong kenak saiko mek duak.

Dol tek alu berekot sepanjang koridor kolej, kakya alu mandik. Ku fikir apa tek, alu demam kawan ku tok. Alu lah nya ambik MC and sik turun test tok.

Ngan Pajil pun sama juak. Mek duak pernah terlambat test BEL (English) setegal kuat gilak main TCM. Kisahnya tek mek duak konpiden test start kol 9.15, duhal dah 15 minit tek start. Nasib disuroh masok dewan. Nasib paper ya mek duak dapat A. Hihihi.

Dahya mek duak pajil pernah ambik MC tegal sik kompiden ngan MAT 149 kah MAT 199 (aku pun dah sik ingat). Berbeza ngan Dol, nya tok lihai Math. Hahaha.

Antara mek urang tiga, aku paling tua, Pajil tengah-tengah dan Dol ya mudak sekali.

Yalah antara kisah mek urang time Uni.




Tok pulak adalah picture dalam Lab 6, lab yang paling best untuk menura (meniru). Ney ndak, engkah jak nota libah cermin ya, kakya mun ada lecturer, tarit jak ke atas paha. Hahaha, sik boleh polah aksi tok tanpa skill penoyol terhebat. Aku besa mbak toyol yang dikerat dari slide presentation.

Dari kerek sekali, Wan Norlida atau aku tunggah Lieda Ganu. Asal Terengganu. Mek urang tunggah nya Mak Lieda atau Mak Urang sebab olah kedak urang tua. Duhal makbul juak doa tek bila rami-rami nyebut. Nya dolok nikah selepas Dol ngan Pajik lah. Nektok kerja di TUDM Sungai Besi.

Sebelah ya Badariyyah, Bada the Hippo. Hahaha, nya tok Komander Kesatria yang rasa diriknya gaok tapi sik ney-ney pun. Nektok dah kerja rah Celcom PJ mun sik salah aku.

Sebelah aku ya Len, atau Kak Len dan aku tunggahnya Deq Len. Nya tok mudak setahun dari aku. Kiut and aku suka tangga nya tok. Nektok pun kerja Celcom PJ (bukan Petra Jaya). asal dari Lawas mun sik salah aku. Paling best dimbak kelaka.

Sebelah Len ya, Hasanah yang dah jadi model. Hahaha miak Kedah tok survive juak di Sarawak and rasa ku dah abis juak di UiTM Shah Alam.

Dan yang paling ujong sekali ya Echa', miak Sabah yang futher ke course Finance di UiTM Samarahan. Rasaku dah nya tok grade. Palaknya keras sak jak rupa nya cemya.

Yalah sedikit sebanyak kisah dalam Episode Retro kali tok..

Kelak sambung agik, dah nak maghrib. Malam tok pun malam Jumaat. Sedekahkan Yassin and Tahlil lok..

Jazakumullahu Khairan. Ilal liqa' Wa Ma Assalamah. Wassalam.

4 comments:

nRqzHa said...

hehe..da y jadi clazmate ibm n hrm..huhu

khairul onggon said...

nang best kenangan2 tok owh... asa mok balit jaman dolok marek.. huhu..

nikzz said...

nang old school lah, hehehe~

f.i.e.z.a said...

pajil ya sama sekolah ngan kmk marek.sama kelas kat sek sains. :)

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails