Monday, April 27, 2009

Munlah...

Munlah aku belajar mena-mana dolok, sik ku kedak tok.
Munlah aku masih juak ngan ex ku dolok, sik aku berubah jadi macam tok.
Munlah aku sik terimak tawaran ya, apa ndak polah ku nektok.
Munlah ayah ku gik ada, macam ney ndak aku nektok.

Mun... Disebut moon tapi maksudnya kalau or if. Dalam kehidupan kita tok banyak gilak perkataan tok keluar. Tapi mun yang aku maksudkan nektok adalah mun yang membawa kepada penyesalan.

Kadangkala aku pun sik tauk kenak perkataan tok sentiasa menghantui kehidupan aku nektok. Mun aku sik polah blog tok, sik juak kitak urang tauk yang aku akan persoalkan kenak semua benda tok sering berlaku.

Yup! Penyesalan! Nang ada kaitan dengan penyesalan sebab kebanyakan manusia tok lupak, bila senang dan di atas, nya sik sedar suatu masa nya pernah berada di bawah. Aku cayak, antara kitak urang yang baca post tok sentiasa bermain dengan kata-kata tok.

Urghhh.. Munlah aku dapat expresskan segala feel aku dalam blog tok nakkah best.

Mun.... Mun... Entimun!

6 comments:

f.i.e.z.a said...

mena ta dirik..perkataan mun ya nang dah culture..mak kmk sampei kinektok madah "mun la kau masok maktab dolok nakka...."
alu la pjg cerita..apa tek kinek susah mok dapat keja perentah..
*sigh*
p mek sik nyesal sik jd cikgu sbb mek nang x minat.. :)

Felicia F. Ramzi said...

ex? lain jak ya.. ada something yang berlaku kah..

Khairul Antasha said...

part last ya nang mun entimun la..mena kata ktk ya.."Munlah aku dapat expresskan segala feel aku dalam blog tok nakkah best"- ya lah owh..mun lah kmk dpt expresi segala feel lam blog..hmmmm

chairulz said...

f.i.e.z.a - best bah jadi chegu... tapi nang bena juak.. dolok nyesal sik masok maktab... yalah tek maok jadi enjin nyiur gilak...

huhuhu...

Felicia - ex? sekda... itue sekadar ungkapan jak.. shaya maseh mentain sama itu Chenta Hati

Khairul Antasha - maok express semua tapi sik sanggup maok luahkan kelemahan dirikpun dalam blog

efa said...

helo.. marek mek tertangga keta ktk d alakat dlm kol 12.430 mcm ya... terus mek rasa nak bukak blog ktk... ermmm nice blog plus ktk tek peminat slr jwak o? bagus.. kin bertambah kawan mek tok

CPU (Ceper Puring United) said...

owalah yung yung

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails