Tuesday, June 1, 2010

Bangun Pagi.. Mandi Dulu

Kalau bangun pagi, mandi dulu, kalau tak, jangan harap boleh sarapan. Itulah yang berlaku dalam family aku sejak dari aku kecik lagi. Sekarang ni walaupun aku diam sorang diri kat Sri Aman sekalipun, aku akan rasa janggal bila sarapan before mandi.

Entahlah, ni law yang mak n ayah terapkan dalam family kitorang. Membesar dalam family askar, memang undang2 kat rumah kejam. Tapi rasional peraturan ni memang aku terima sangat-sangat. Sebabnya kalau dah mandi, otomatik, bersih dan paling penting dah berus gigi!

Yelah, tak salah pun kalau bangun pagi, berus gigi dan sarapan. Tapi aku rasa ade jugak manusia ni, bangun pagi terus sarapan. Kan pengotor namanya tu!

Okey, untuk hari ini...

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails