Wednesday, October 7, 2009

Caprice Yang Ngegeh

This morning aku ada job di Sarikei, so, aku tek tangga tebi rah rumah, Malaysia Hari Ini. Sidak ada tampilkan artis baru, Caprice namanya tek. Ala2 hip hop gitu. Nang kacak juak cara ya belagu gik2 ditambahkan dengan kekiutan Annatasha yang berduet ngan nya sekali.

Dah abis belagu, sidak group member tok pun ditemuramah oleh A-G, Abby Fana and Ally Iskandar. Yang nyuruh ku rasa mual, si Caprice tok sebab terlalu lawa gilak. Sambil nguyah chewing gum, rasa niggers jak nya waima sidak panel MHI nanyak soalan dalam Bahasa Melayu, nya gago jawab in English. Fuck Off lah! Sidak group member nak nama Annatasha ngan Dayat ya bermati-matian coba kelaka Bahasa Melayu.

Aku nang rasa Caprice tok lawa sebab nya faham soalan in Malay tapi sik try pun nak kelaka Bahasa Melayu. Kali nya tok lamak di luar Malaysia kali. Tapi nang sengal lah! Sampey ke satu tahap aku tangga muka A-G ngan Abby Fana mula ngeso reaksi sik suka yang amat pada Caprice tok. Klimaks nya Ally Iskandar padah "Ada Trivia dari AG buat Caprice, Caprice ni berasal dari mana?" Yah, sidak dah start nembak nya. Siklah jauh ney pun, Negeri Sembilan jawabnya.. AG dengan rasa sik puas ati nanyak gik, "Rembau ko, Gemas ko, Jelobu ko?".



Jolobu! Hahaha, Kantoi rah sia. Asal pedalaman juak. Dari sia aku dah tangga si Caprice tok mula menggelabah dan try nak cover malu. Terkeluar juak sikit bahasa melayu nya tok. Nah, terbukti yang nya tok ngegeh mok speaking dalam talk show Malay. Too bad, mun nya langsung sik faham sampey ada jurubahasa or sidak MHI pun nanyak pakey English sekpa.

Caprice, caprice.. Your English is good but sometimes you have to realize that kita tok idup di Malaysia. Cobalah masa interview tek ko jawab dalam Bahasa Melayu, siklah aku rasa ko tok ngegeh. Aku rasa sidak yang lain tangga tebi pun setuju. Audience akan rasa kagum mun ko jawab in Malay. Sebab ko sik lupak jati diri ko sebagai Malaysian..

Dah. Abis aku ngerepak.

4 comments:

Ani Inherown said...

sik juak bes ney lagu nya eh.. biasa ajak..

SEN said...

haha..sik guna mena..ciss..

chairulz said...

Ani - niggers wannabee bah nya ya

SEN - nang hampeh Caprice tok

erin said...

ingga nak...

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails